Losbreekrem

Handige Links

Evenementen

Caravan mover workshop

Lees verder

maart 16, 2018  Naar  februari 16, 2018
Pijnacker
Losbreekrem

Losbreekrem

Werking losbreekreminrichting 
Wanneer bijvoorbeeld door een defecte koppeling of door het onjuist aankoppelen de verbinding tussen het trekkende voertuig en de caravan verbroken wordt, zal de caravan achterblijven. De enige verbinding is nu nog de kabel van de losbreekreminrichting welke met een speciaal oog aan de vastzetinrichting ...

Losbreekrem

Werking losbreekreminrichting 
Wanneer bijvoorbeeld door een defecte koppeling of door het onjuist aankoppelen de verbinding tussen het trekkende voertuig en de caravan verbroken wordt, zal de caravan achterblijven. De enige verbinding is nu nog de kabel van de losbreekreminrichting welke met een speciaal oog aan de vastzetinrichting is bevestigd. Doordat de afstand tussen het trekkend voertuig en de caravan groter wordt, zal deze kabel de vastzetinrichting in werking stellen waardoor de caravan gaat remmen. De kracht op de kabel zal daardoor zodanig groot worden dat het oog openbreekt. Het gevolg hiervan is dat de verbinding tussen caravan en het trekkend voertuig geheel is verbroken. 
Een ondeugdelijk oog dan wel een sterk gerafelde losbreekkabel zal niet sterk genoeg zijn om de rem voldoende aan te zetten. Het komt veel voor, dat de kabel van de losbreekreminrichting alleen om de kogel van de trekhaak is geslagen, dat is in Nederland verboden. 
Naast het eventueel om de trekhaak lussen zal dan ook gebruik gemaakt moeten worden van een hulpstuk c.q. aangelaste haak of oog, waaraan de losbreekkabel moet zijn verbonden. De losbreekkabel aan een vast deel van het trekkend voertuig zijn verbonden. Een eventueel aanwezige stabilisator mag de werking van de losbreekreminrichting niet nadelig beïnvloeden.
De breekkabels hebben aan de caravanzijde een breekoog, een breekhaak of een gaffel waarbij de kabel wordt afgeschoven.  
De breekkabel moet verbonden worden aan een vast deel van het voertuig of aan een hulpmiddel op de trekhaak. Bij testen is gebleken dat de musketonhaak, wanneer die wordt ingehaakt aan een oog, niet voldoende sterk is, om de breekhaak of breekring te openen. Hierdoor wordt de reminrichting onvoldoende in werking gesteld. Bij een musketonhaak is lussen een must. Indien de breekkabel is voorzien van een karabijnhaak met een materiaal dikte van tenminste 6 mm is lussen niet noodzakelijk door zijn sterke constructie. De gebruikshandleiding van Alko en Knott zijn aangepast, echter onze wetgever loopt achter.
De trekkrachten alvorens de breekkabel zijn werk doet is minimaal 3500 Newton, nodig om de reminrichting voldoende in werking te stellen.

Bovag filmpje breekkabel:  

Geleideoog/breekkabel
 
aanwezig voor de breekkabel. 
Dit is aan te bevelen om een goede werking van de breekkabel te waarborgen.

Bron : Caravan en de wet 

There are no products matching the selection.

Meer

Losbreekrem  There are no products in this category