Camper onderhoud

Handige Links

Aanbiedingen

Evenementen

Caravan mover workshop

Lees verder

maart 16, 2018  Naar  februari 16, 2018
Pijnacker
Camper onderhoud

Onderhoud van de camper

Campers worden relatief rustig en beheerst gebruikt. Daardoor gaat er in de praktijk weinig mis. Eventuele problemen voorkom je met tijdig onderhoud

Aandachtspunten bij camperonderhoud

  • Gasinstallatie: laat deze elke 2 jaar controleren.Bij voorkeur een G607 keuring in duits sprekende landen is dit verplicht op campings , ...

Onderhoud van de camper

Campers worden relatief rustig en beheerst gebruikt. Daardoor gaat er in de praktijk weinig mis. Eventuele problemen voorkom je met tijdig onderhoud

Aandachtspunten bij camperonderhoud

  • Gasinstallatie: laat deze elke 2 jaar controleren.Bij voorkeur een G607 keuring in duits sprekende landen is dit verplicht op campings , u kunt door het niet hebben hiervan geweigerd worden op een camping.   Daarbij krijgen de gasbrander van de koelkast, de branders van het kooktoestel en de kachel een schoonmaakbeurt. Een camperbedrijf controleert op lekkages door de hele gasinstallatie af te persen. Het leidingsysteem wordt daarbij, soms deel voor deel, enige tijd onder druk gezet. Eventueel drukverlies wordt afgelezen op een meter. Dan begint de zoektocht naar lekkage bij een van de vele verstopte aansluitpunten. De professional gebruikt daarvoor gaslekvloeistof.
  • Gas en elektrische leidingen: deze moeten voldoende gebeugeld en vastgezet zijn. Trillingen kunnen die leidingen op den duur beschadigen.
  • Propaangasslangen: Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes.
  • Drukregelaar: heeft tegenwoordig een levensduur van 10 jaar. Voor campers moeten ze een afblaasventiel hebben. Dat voert bij een defect de te hoge gasdruk af naar buiten. Om in het buitenland tijdens het rijden de kachel te mogen gebruiken, zijn in de installatie geplaatste afslagventielen verplicht. Deze sluiten bij een aanrijding automatisch de gastoevoer af. Nederlandse campers zijn meestal niet standaard van dit systeem voorzien.
  • Randaarde: bij gebruik van 230 Volt is de gehele camper geaard via de aansluitkabel en het stopcontact. Metalen onderdelen, zoals kookplaat, gootsteen, aluminium opbouwdelen en chassis, zijn via aardedraden met elkaar verbonden; geaard dus. Deze verbindingen moeten regelmatig worden gecontroleerd.
  • Chassis, cabine en motor: net als alle andere auto’s hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Omdat campers vaak zijn afgeleid van bestelauto’s, liggen de voorgeschreven onderhoudsbeurten ver uiteen. Wij adviseren tenminste jaarlijks een kleine inspectie door een erkend garagebedrijf. Zo blijft het onderhoud actueel. Volg verder de voorgeschreven onderhoudsintervallen.

APK

Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Bij langdurig verblijf in het buitenland is dat niet anders. Een APK-keuring kan 2 maanden eerder – met een geldigheid van 14 maanden – worden uitgevoerd zonder dat de jaarlijkse APK-datum verandert. Soms is het mogelijk de APK in het buitenland te laten uitvoeren. Wij bij Willemsen kunnen dit voor u verzorgen 

Banden

Wij adviseren ook uw banden na 6 jaar te laten vervangen ,niet omdat het zo hard slijt maar omdat de weekmakers vaak uit het rubber trekken wat slechte veerkomfort ,droogtescheuren en ander ongemak tot gevolg heeft . u wilt toch ook veilig en comfortabel op pad ?

Meer

Camper onderhoud   Er zijn 4 producten

Toont 1 - 4 van de 4 items
Toont 1 - 4 van de 4 items