Camper

Handige Links

Aanbiedingen

Evenementen

Caravan mover workshop

Lees verder

maart 16, 2018  Naar  februari 16, 2018
Pijnacker

Camper  Er zijn 8 producten

Subcategorieën

 • Camper onderhoud

  Onderhoud van de camper

  Campers worden relatief rustig en beheerst gebruikt. Daardoor gaat er in de praktijk weinig mis. Eventuele problemen voorkom je met tijdig onderhoud

  Aandachtspunten bij camperonderhoud

  • Gasinstallatie: laat deze elke 2 jaar controleren.Bij voorkeur een G607 keuring in duits sprekende landen is dit verplicht op campings , u kunt door het niet hebben hiervan geweigerd worden op een camping.   Daarbij krijgen de gasbrander van de koelkast, de branders van het kooktoestel en de kachel een schoonmaakbeurt. Een camperbedrijf controleert op lekkages door de hele gasinstallatie af te persen. Het leidingsysteem wordt daarbij, soms deel voor deel, enige tijd onder druk gezet. Eventueel drukverlies wordt afgelezen op een meter. Dan begint de zoektocht naar lekkage bij een van de vele verstopte aansluitpunten. De professional gebruikt daarvoor gaslekvloeistof.
  • Gas en elektrische leidingen: deze moeten voldoende gebeugeld en vastgezet zijn. Trillingen kunnen die leidingen op den duur beschadigen.
  • Propaangasslangen: Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen. Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes.
  • Drukregelaar: heeft tegenwoordig een levensduur van 10 jaar. Voor campers moeten ze een afblaasventiel hebben. Dat voert bij een defect de te hoge gasdruk af naar buiten. Om in het buitenland tijdens het rijden de kachel te mogen gebruiken, zijn in de installatie geplaatste afslagventielen verplicht. Deze sluiten bij een aanrijding automatisch de gastoevoer af. Nederlandse campers zijn meestal niet standaard van dit systeem voorzien.
  • Randaarde: bij gebruik van 230 Volt is de gehele camper geaard via de aansluitkabel en het stopcontact. Metalen onderdelen, zoals kookplaat, gootsteen, aluminium opbouwdelen en chassis, zijn via aardedraden met elkaar verbonden; geaard dus. Deze verbindingen moeten regelmatig worden gecontroleerd.
  • Chassis, cabine en motor: net als alle andere auto’s hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Omdat campers vaak zijn afgeleid van bestelauto’s, liggen de voorgeschreven onderhoudsbeurten ver uiteen. Wij adviseren tenminste jaarlijks een kleine inspectie door een erkend garagebedrijf. Zo blijft het onderhoud actueel. Volg verder de voorgeschreven onderhoudsintervallen.

  APK

  Ook voor een camper is APK op een zeker moment verplicht. Bij langdurig verblijf in het buitenland is dat niet anders. Een APK-keuring kan 2 maanden eerder – met een geldigheid van 14 maanden – worden uitgevoerd zonder dat de jaarlijkse APK-datum verandert. Soms is het mogelijk de APK in het buitenland te laten uitvoeren. Wij bij Willemsen kunnen dit voor u verzorgen 

  Banden

  Wij adviseren ook uw banden na 6 jaar te laten vervangen ,niet omdat het zo hard slijt maar omdat de weekmakers vaak uit het rubber trekken wat slechte veerkomfort ,droogtescheuren en ander ongemak tot gevolg heeft . u wilt toch ook veilig en comfortabel op pad ?

 • Camper motor airco...

  AIRCOCHECK 

  ·         Comfortabel op weg met uw camper.
  ·         Uw airco in optimale conditie
  ·         Voorkom dure reparaties

  AIRCOCHECK

  Voorkom dure reparaties en maak gebruik van de Aircocheck. Wilt u weten hoe goed uw airco nog werkt? Kom dan langs bij Willemsen Caravans voor de Aircocheck. Onze specialisten controleren  de werking van uw airco! Interesse? Maak dan gelijk een afspraak voor de Aircocheck

  AIRCO REINIGING & REFRESH

  Met Airco Reiniging & Refresh wordt de airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels en tevens voorzien van een frisse geur. Tevens kunt u het interieurfilter laten vervangen. 

  AIRCO SERVICEBEURT

  Willemsen Caravans adviseert een jaarlijkse controle en eens per 2 jaar een Airco Servicebeurt.” 

  De airco-installatie van uw camper is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Geen of te weinig koudemiddel betekent ook geen olie/smering. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan € 500. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.  

  Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien wordt uw airco gereinigd. Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes. *Prijzen en recycling op basis van koudemiddel R134a.

  Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel camper rijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de camper. Uit onderzoek blijkt dat ‘frisse bestuurders’ alerter reageren en tot dertig procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de camper soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht?  

  Willemsen Caravans zorgt er voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. Wij beschikken over een speciaal controle- & onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten. Voor meer informatie neem contact op of kom bij ons langs.

  TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE VAN DE AIRCO 

  ·         Parkeer uw camper zomers indien mogelijk in de schaduw. 

  ·         Is de camper erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even         kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de                 camper afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast. 

  ·         Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages           door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco             optimaal blijft werken. 

  ·         Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in. Het             temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 

  ·         Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming          in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 

  ·         Laat uw airco 1 keer per jaar controleren door ons met de Airco Check. 

  HERKEN EEN MINDER WERKENDE AIRCO

  ·         Koelt de airco minder goed?

  ·         Duurt het langer voordat uw ramen condensvrij zijn?

  ·         Is het langer dan een jaar geleden dat uw airco is gecontroleerd?

  ·         Komt er een muffe geur uit uw airco?

  ·         Heeft u last van allergische reacties in de auto?

  ·         Rijdt u vaak korte afstanden?

  ·         Houdt u uw airco aan tot u op uw bestemming bent?

   

  Heeft u 2 vragen of meer met JA beantwoord? Dan is het verstandig om bij Willemsen Caravans een Aircocheck uit te laten voeren.

   Maak direct een afspraak!

  LAST VAN HOOIKOORTS? 

  Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie. Soms is het mogelijk een speciaal anti allergie filter te monteren.

  AIRCO REINIGEN 

  Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk! Om dit te garanderen adviseert Willemsen Caravans om jaarlijks uw airco te laten reinigen. Hiervoor gebruiken wij een professionele auto aircoreiniger. Dit product reinigt het hele aircosysteem en zorgt tevens voor een frisse geur.

  WAAROM REINIGEN ? 

  De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Door de airco jaarlijks te laten reinigen wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft.  

   

  Airco check en reinigen                     45,00

  Interieurfilter vervangen vanaf          50,00 

  Airco Service     vanaf                     € 125,00      

                        

  De aircoservice bestaat uit:

  ·         Legen van het systeem

  ·         Vacumeren

  ·         Lek- en druktest

  ·         Diagnose stellen

  ·         Bijvullen koudemiddel

  ·         Juiste hoeveelheid olie

  ·         Indien noodzakelijk fluor toevoeging

   

  Tevens kunt u bij ons ook terecht voor reparaties aan uw airco installatie

 • Camper bovenbouw beurt
 • Camper gastest
 • Hulpvering

  Oluve is  gespecialiseerd  op het gebied van luchtvering en hulpluchtveringsystemen voor campers en bedrijfswagens. Naast onze hulpluchtveringsystemen bieden wij ook andere hulpluchtvering onderdelen aan, zoals luchtvering compressors, manometerpanelen, luchtbalgen en schokdempers.

  Oluve hulpluchtveringsystemen zijn effectief, betrouwbaar, en vooral: begrijpelijk eenvoudig. Dus gemakkelijk en veilig te monteren door iedereen die de juiste steeksleutel hanteert. In een handomdraai om de juiste luchtdruk te brengen met pomp of compressor. En constructief zo goed als levenslang onverwoestbaar. Oluve maakt elke camper een “safe mobile home”. En elke bedrijfswagen een extra gespierde alleskunner.

  Naast onze Oluve hulpluchtveringsets voeren wij meerdere merken om ons assortiment aan te vullen. Zo maken wij gebruik van de kwalitatief goede luchtvering compressors van de merken Thomas (Gardner Denver) en WABCO en worden onze hulpluchtveringsets geleverd met Contitech (Continental) luchtbalgen | veerbalgen. Om ons assortiment nog completer te maken, kunt u ook de hulpluchtveringsets en luchtbalgen van Dunlop bij ons kopen.

 • Camper level systeem
 • Camper dak airco
 • Camper satelliet antennes
 • Achteruitrijd camera's

  Ook voor kwalitatief goede achteruitrijd camera's kunt u bij ons terecht . Inbouwen behoort tot de mogelijkheden  vraag bij onze werkplaats aan wat de kosten hiervoor kunnen zijn .  werkplaats@willemsencaravans.nl 

 • Camper beveiliging
Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items